Nieuwe behandeling tegen verslaving maakt opname in afkickcentrum overbodig

Afkicken wordt eenvoudiger en doeltreffender. Kortgeleden introduceerde ExpertCleanics een nieuwe behandelmethode, die opname in een afkickcentrum overbodig maakt. De nieuwe behandeling, volgens het LADAT-protocol, bestaat uit injecties in en psychotherapie. De medicatie blokkeert de hunkering naar het verslavende middel, de psychotherapie ondersteunt een succesvolle terugkeer naar een leven zonder verslaving. De behandeling is individueel en kent een zeer hoog slagingspercentage. Een jaar na het stoppen van de behandeling is 70% van de patiënten nog clean, in tegenstelling tot de schrikbarende 2% in de huidige verslavingszorg.

Doorbraak in aanpak verslaving
Voordat ExpertCleanics het LADAT-protocol introduceerde, was opname in een afkickcentrum de enige mogelijkheid om behandeld te kunnen worden. Werk en sociaal leven komen bij opname sterk onder druk te staan, met inkomstenderving, verlies van status en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. Frans de Groot, oprichter van ExpertCleanics, spreekt van een doorbraak in de aanpak van verslaving: “Hoe luxe sommige behandelingen ook mogen zijn, zodra de dure opsluiting achter de rug is, rent de patiënt weer richting café of dealer. Verslaving is een ziekte en die ziekte moet je aanpakken op de meest effectieve manier: door de hunkering te blokkeren.”

Lagere kosten
Door de introductie van deze behandeling kunnen de kosten voor verslavingszorg in Nederland op termijn met minimaal 100 miljoen Euro omlaag. Sinds de introductie zijn er al veel aanmeldingen, maar volgens De Groot is er genoeg capaciteit om dit jaar nog 200 patiënten in behandeling te kunnen nemen.

Wilt u meer informatie, dan kunt u die vinden op www.expertcleanics.nl
Wilt u reageren op dit bericht, dan kan dat via info@expertcleanics.nl
Twitter: twitter.com/ExpertCleanics

Telefonische informatie (n.a.v. persbericht) via 06-81181213 of 06-30729819

3 thoughts on “Nieuwe behandeling tegen verslaving maakt opname in afkickcentrum overbodig

 1. Mijn broer is toevallig in behandeling bij Expertcleanics. Hij is inmiddels 4 maanden clean van coke. Het is hem voor het eerst gelukt om zo vol te houden,daarvoor heeft hij in Zuid Africa gezeten en na 2 mnd teruggevallen. Vlgs artsen als hij 1 jaar blijft het volhouden dan zijn zijn kansen groot om genezen te worden. Dus, even afwachten,, maar wij zijn nu echt blij voor hem.
  Renate

 2. Mijn broer is verslaafd aan alles wat je maar kunt noemen, zelfs heroïne.
  Hij wil niet afkicken, maar zwerft wel dagen, nachtenlang op straat, om vervolgens toch elke keer weer bij familie aan te kloppen en daar weer een paar dagen bij te komen om vervolgens weer een paar dagen op straat te verblijven, zonder slaap, zonder eten.

  Nu heeft de familie hem de toegang geweigerd, zolang hij geen hulp zoekt of afkickt.

  Maar volgens mij komt dit nooit meer goed, hoe kan een zwaar verslaafde en totaal afhankelijk vd

 3. Hoe kan een verslaafde, in zo verre staat, een eigen wil hebben, dat wou ik er nog bij vermeldden.

  Misschien wel, maar volgens mij heel moeilijk.

  Triest hoor, triest, ook al hebben ze ergens zelf ooit de stap gezet en wetende vd consequenties.

  Toch, dit loopt slecht af als er niet tijdig hulp komt.

Geef een reactie