Battlefield Tours Groningen

Wandelen in de voetsporen van onze bevrijders

Groningen- Tijdens de aprildagen van 1945 was Groningen het toneel van een bloedige strijd tussen het Canadese leger en Hitlers soldaten. Voor de Canadezen was de slag om Groningen een van de zwaarste stadsgevechten. Ter herinnering aan de slag om Groningen worden er tijdens de zomermaanden zogenaamde Battlefield Tours gehouden. De wandeltocht treedt in de voetsporen van onze bevrijders, die Groningen bevrijden.
Onderweg vertelt een gids hoe in de april dagen het Canadese leger Groningen bevrijdde. De Canadese Majoor Generaal had een strategie uitgestippeld, waarmee ze Groningen vrij snel wouden veroveren. Maar vanwege de hardnekkige tegenstand van de Duitsers, heeft de strijd om de stad vier dagen geduurd. De tol was dan ook hoog. Ruim 40 Canadese militairen kwamen om het leven tijdens de gevechten.
De strijd om de stad Groningen verdient het niet om vergeten te worden. De rondwandeling probeert daaraan een bijdrage te leveren.
De wandeling, die onder deskundige leiding van een gids plaatsvindt, begint voor het VVV- kantoor op de Grote Markt en duurt ruim 3,5 uur. Belangstellenden kunnen op individuele basis deelnemen aan deze wandeling. Voor het VVV- kantoor wordt er verzameld en kunt u zich aanmelden bij de gids. De prijs per persoon bedraagt EUR 10, – inclusief koffie en Thee. Kinderen onder de 12 jaar mogen, onder begeleiding gratis mee. Voor meer informatie en/of bespreken van groepsrondleidingen kunt u contact opnemen met Battlefield Tours Groningen, telefoon 050 2803684/ 06 36335370 of email battlefield-tours@hotmail.nl

Geef een reactie