G Data MobileSecurity 2: optimale mobiele bescherming

Nieuwe beveiligingsoplossing voor Android geeft dieven en cyberaanvallen geen kans
Badhoevedorp, 25 juli 2012 – Je smartphone of tablet verliezen is niet alleen vervelend, het kan ook gevaarlijk zijn: als het kleinood in verkeerde handen terechtkomt, kunnen gevoelige en persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. Denk hierbij aan e-mails, foto’s, filmpje, de agenda en het volledige adresboek. Mede hierom zijn deze apparaten zo populair bij criminelen. Maar onoplettendheid van de gebruiker vormt ook een groot risico. Zo worden er volgens de NS jaarlijks ettelijke duizenden telefoons in treinen achtergelaten. Met MobileSecurity 2 lanceert G Data een nieuwe beveiliging voor Android-gebruikers, die hun apparaat beschermt tegen online gevaren en tegen de consequenties van verlies of diefstal. Diefstalbescherming maakt het mogelijk het apparaat op afstand op te sporen en het apparaat te blokkeren. Gebruikers kunnen ook al hun gegevens op afstand wissen en de mogelijkheid van het invoeren van een andere SIM-kaart blokkeren. G Data MobileSecurity maakt het ook mogelijk om apps met een wachtwoord te beschermen en het adresboek te versleutelen. G Data MobileSecurity 2 zal onder andere verkrijgbaar zijn via Google Play en de G Data webshop vanaf 31 juli 2012.
G Data MobileSecurity 2 biedt betrouwbare bescherming tegen mobiele virussen en andere malware tijdens het internetten op de telefoon of tablet. Gebruikers kunnen ook ongewenste bellers en sms-ers blokkeren. Contactpersonen, oproepgegevens en berichten kunnen worden beveiligd met een wachtwoord. Het is zelfs mogelijk om contacten in twee verschillende adresboeken op te slaan: privé en zakelijk. Verder kunnen smartphones en tablet worden beschermd tegen de nare gevolgen van diefstal of verlies van het apparaat. Apparaten kunnen worden gelokaliseerd en opgeslagen gegevens kunnen op afstand worden gewist. Zo zijn mobiele apparaten optimaal beschermd.
Belangrijkste eigenschappen van G Data MobileSecurity 2:
- Onmiddellijke bescherming tijdens het internetten
- Bescherming tegen gevaarlijke apps: de app-checker controleert de rechten van applicaties en categoriseert ze.
- Bescherming tegen Android-virussen en –malware: maximale bescherming door regelmatige updates. Bestanden en archieven kunnen ook handmatig worden gescand.
- SMS- en oproepfilter: Ongewenste oproepen en sms-ers kunnen worden geblokkeerd door ze op een zwarte lijst te plaatsen.
- Bescherming als het apparaat gestolen of verloren is: Als de smartphone gestolen of verloren is, kan de gebruiker G Data MobileSecurity 2 gebruiken om het apparaat met Google Maps op te sporen, of om hem te vinden door een alarm te laten afgaan. Ook kan de gebruiker alle gegevens op afstand wissen en het apparaat blokkeren.
- SIM-lock instellen: het is mogelijk om te voorkomen dat het apparaat met een andere SIM-kaart functioneert.
- Wachtwoordbescherming voor apps: met behulp van deze mogelijkheid kunnen apps alleen worden gebruikt nadat het juiste wachtwoord is ingegeven.
- Bescherming van contacten: met behulp van deze mogelijkheid kunnen contactgegevens uit het adresboek, inclusief de bijbehoren oproepgegevens en sms’jes met een wachtwoord worden beveiligd.
Prijs en beschikbaarheid
G Data MobileSecurity 2: Adviesprijs €19,95
Beschikbaar via o.a. Google Play en de G Data webshop vanaf 31 juli 2012.
Systeemeisen
- Smartphone of tablet met het Android-besturingssysteem, versie 2.1 of hoger
- Benodigde ruimte: 3 MB
Over G Data
G Data Software AG is een security-specialist van Duitse origine. G Data ontwikkelde zijn eerste antivirus-programma al in 1987 en was daarmee een pionier in Europa. Kwaliteit is een prioriteit voor de onderneming. Als resultaat hiervan heeft G Data in de afgelopen vijf jaar meer testoverwinningen in Europa behaald dan welke andere aanbieder ook, waaronder vijf keer de vergelijkende test van de Consumentenbond.
G Data is opgericht in 1985. De onderneming biedt oplossingen voor consumenten en voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen, die wereldwijd in meer dan 90 landen beschikbaar zijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bochum (Duitsland). Meer informatie is te vinden op www.gdata.nl.

Geef een reactie