Movenience introduceert m-card voor motorrijders

Ontwikkeling en implementatie m-card verzorgd door Type 2 Solutions

Mobiliteitsbedrijf Movenience lanceert 1 augustus 2012 speciaal voor motorrijders de m-card om een vlotte doorgang langs de kassa van de Westerscheldetunnel mogelijk te maken. De ontwikkeling en implementatie van de m-card is verzorgd door data integratie en auto-id specialist Type 2 Solutions.

De m-card is een persoonlijke handzame kaart voorzien van een barcode. Door het scannen van de barcode bij de kassa door de tolgaarder vindt identificatie en verificatie plaats. Het tolgeld wordt automatisch van het tegoed afgeboekt en de motorrijder kan vlot passeren.

Implementatie uitstekend verlopen
Type 2 Solutions is sinds 2006 solution provider van Movenience en de Westerscheldetunnel en heeft geholpen bij de introductie van het electronische betaalsysteem TIPS (Transaction and Information Processing System) en het huidige tolsysteem van de N.V. Westerscheldetunnel.

“Naar aanleiding van deze succesvolle samenwerking hebben wij Type 2 Solutions gevraagd of zij met ons de m-card wilden ontwikkelen. Vanwege hun expertise op het gebied van data integratie en auto-id gecombineerd met de kennis van het tolsysteem van de Westerscheldetunnel is de implementatie van de m-card uitstekend verlopen”, vertelt Martin Martens, directeur van Movenience.

Type 2 Solutions
Als specialist op het gebied van data management en auto-id ontwikkelt en implementeert Type 2 Solutions B.V. innovatieve oplossingen voor de optimalisatie, migratie en integratie van bedrijfsdata. Type 2 Solutions biedt organisaties inzicht in hun meest waardevolle bezit, de bedrijfsdata. Bedrijven worden hiermee in staat gesteld bedrijfsprocessen te optimaliseren, snel in te spelen op veranderende marktontwikkelingen, toenemende wensen van de klant en wet- en regelgeving.

Movenience
Movenience B.V., het bedrijf achter de t-tag en m-card, is een dochteronderneming van de N.V. Westerscheldetunnel en gevestigd in Goes. Movenience biedt haar ruim 50.000 klanten comfort in mobiliteit door het aanbieden van auto- en motorgerelateerde diensten welke met de t-tag en m-card afgerekend kunnen worden. Hiervoor beschikt Movenience over een uniek geautomatiseerd transactiesysteem, waarmee naast de verwerking van de betalingen ook het klantenrelatiebeheer door de eigen klantenservice wordt uitgevoerd.

Westerscheldetunnel
De N.V. Westerscheldetunnel is opgericht op 11 november 1998 met als opdracht het bouwen en exploiteren van de Westerscheldetunnel. De bouw is succesvol afgerond in 2003 en vanaf 14 maart 2003 draagt de NV de verantwoordelijkheid en zorg voor het beheer en onderhoud van de Westerscheldetunnel, het verkeers- en incidentenmanagement voor de tunnel en toeleidende wegen en de inning van tol. De NV is opgericht door de Nederlandse Staat en de Provincie Zeeland en sinds 1 juli 2009 zijn de aandelen volledig in handen van de Provincie.

Geef een reactie