Milin presenteert totaalconcept voor brandvertragende wanden en plafonds

Met de combinatie van Pyropanel brandbestendige wandpanelen en Tangit afdichtingsproducten brengt Milin, in samenwerking met Henkel, een totaal oplossing in brandvertragende binnen en buitenbekleding. De introductie vindt plaats tijdens de BouwRelatiedagen, die van 4 tot en met 6 september worden gehouden in Gorinchem (Standnummer: 232) en van 9 tot 11 oktober in Hardenberg.

Pyropanel bouwplaten en Tangit afdichtingproducten vormen de perfecte oplossing voor het creƫren van een brandwerende wandafwerking. De Pyropanel panelen die geschikt zijn voor zowel binnen als buitenbekleding, zijn uitermate licht in gewicht. Ze voldoen aan de hoogste gezondheidseisen en veiligheidsnormen. Pyropanel is eveneens slijtvast en corrosiebestendig. De Pyropanel wanden zijn af te werken met behang, maar kunnen even gemakkelijk worden geschilderd, betegeld of gestukadoord. De panelen zijn onderhoudsarm en milieuvriendelijk. Ze zijn toepasbaar als plafond en wandbekleding, scheidingswanden, voor buiten- en binnenmuren.

Tangit fire protection
Een wandbekleding krijgt echter pas zijn optimale brandwerendheid wanneer het op de juiste manier en met de juiste producten is afgemonteerd. De samenwerking tussen Milin en Henkel maakt een Pyropanel wand, gemonteerd en afgedicht met Tangit, tot een hoogwaardig eindproduct. Tangit is een compleet systeem om alle kieren, naden en gaten te dichten.
Het Tangit water- en gasdicht afdichtingsysteem biedt een nieuwe manier om buizen en of kabels te bevestigen en door te voeren. Tangit zorgt voor een riante tijdbesparing in de montage. Het biedt een complete waterdichte en brandwerende oplossing. Kenmerkend zijn de snelle uitharding en de hoge eindsterkte van het product die al na 30 minuten is bereikt. Door deze expanderende eigenschappen sluit Tangit volledig en naadloos aan op buizen en kabels, die zich in de doorvoer bevinden. Door de mechanisch sterke eigenschappen is Tangit bestand tegen belastingen zoals trilling, trekspanning, torsiespanning en axiale werking. Daarnaast is het product bestand tegen zuren, basen en aardoliederivaten

Revolutionaire concept
Met dit nieuwe totaalconcept brengen Milin en Henkel een revolutionaire totaaloplossing voor brandwerend afbouwen.

vinyPlus B1 brandcertificering
Naast dit revolutionaire nieuwe concept legt Milin op de BouwRelatiedagen in Gorkum en Hardenberg het accent op vinyPlus. De film vinyPlus met 2 kinderen als hoofdrolspelers, geeft op ludieke wijze de hoge duurzaamheid en het onderhoudsvriendelijke karakter van vinyPlus weer. Voortaan brengt Milin het vinyPlus vanaf 200m2 met B1 certificaat. Hierdoor kan het product ook worden toegepast binnen de nieuwbouw, vinyPlus dat eveneens CE is gecertificeerd, is een kunststof gevelbekleding met ene hoge brandwerendheid.
Op de BouwRelatiedagen in Gorinchem, 4 tot en met 6 september, is Milin te bezoeken op standnummer: 232. De BouwRelatiedagen in Hardenberg worden gehouden van 9 tot 11 oktober. Over het standnummer daar informeren wij u tezijnertijd.

Meer informatie kunt in vinden op http://www.milin.nl/beurzen en op de homepage http://www.milin.nl Tevens is de http://blog.milin.nl ter beschikking gesteld voor de beurzen.
Gratis kaarten hebben: Deze kunt u aanvragen via info@milin.nl Let op dit is alleen voor bouwgerelateerde bedrijven en op = op