Verbeter het bedrijfsresultaat en voorkom een tekort aan capaciteiten

Onderzoek door SuccessFactors, een SAP-bedrijf, toont aan dat organisaties prestaties kunnen verhogen en het risico op een tekort aan capaciteiten kunnen vermijden door simpelweg eens goed te kijken naar hun belangrijkste asset: hun mensen.

Nu het tekort aan mensen met bepaalde capaciteiten groeit, worden er veel vragen gesteld over het personeelsbestand: Wat ontbreekt er wat later zou kunnen leiden tot een slechter bedrijfsresultaat? Aan welke talenten is er in de toekomst een tekort? Zijn deze mensen al beschikbaar in uw huidige personeelsbestand? Zo nee, wat kost het om ze te vinden of vervangen als ze vertrekken?

Onderzoek van SuccessFactors toonde aan dat 83% van de werknemers meer zou kunnen betekenen voor hun werkgevers en 58% van de medewerkers wil vertrekken als de werkgever hen geen ontwikkelingsmogelijkheden biedt i. Ze geven aan dat ze capaciteiten hebben die verder ontwikkeld kunnen worden, maar dat hun werkgevers zich daar niet van bewust zijn. Als gevolg daarvan kunnen deze waardevolle capaciteiten en ervaring simpelweg vertrekken, waarschijnlijk rechtstreeks naar de concurrent.

Zonder geïntegreerde talent- en analysesystemen gaat belangrijke informatie over uw personeelsbestand verloren in een stortvloed van informatie in losse systemen en worden belangrijke beslissingen over talent eigenlijk blind genomen.

Veel organisaties maken gebruik van geïntegreerde oplossingen voor personeelsanalyse om inzicht te krijgen in de capaciteiten van het personeel en te kijken waar er nu en in de toekomst tekorten zijn. Door deze oplossingen kunnen organisaties weloverwogen beslissingen nemen op het gebied van talentmanagement.

SuccessFactors biedt een benchmarkingtest aan waarmee organisaties kunnen zien waar zij staan in vergelijking met andere bedrijven op het gebied van capaciteiten en prestatiemanagement. U ontvangt direct tips over verbeterpunten en hoort waar u hulp kunt krijgen bij het ontwikkelen van een effectieve talentmanagementstrategie.

Bezoek voor meer informatie over de nieuwste onderzoeken van SuccessFactors of om de benchmarkingtest te doen http://www.successfactors-skilledworkforce.com/nl/benchmarking.php.

Bezoek daarnaast voor meer informatie over SuccessFactors’ bedrijfssoftware de website http://www.successfactors.nl.

i ‘De SuccessFactors Employee Perspectives Snapshot 2012’ – Uitgevoerd door Vanson Bourne

Geef een reactie