Google Streetview stapt binnen bij showroom van autobedrijf Tonny Keijzers

Naast het omstreden 360 graden beeld in de straat, biedt Google u sinds kort ook de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij bedrijven. Deze nieuwste functie heet Google Business Photos en is pas sinds enkele maanden ook beschikbaar voor Nederlandse bedrijven.
Eén van de voorlopers in Nederland is autobedrijf Tonny Keijzers. Wie “Tonny Keijzers Apeldoorn” opzoekt met Google Streetview, wordt ongetwijfeld verrast. U komt virtueel op de drempel te staan bij de showroom. Met een aanbod van meer dan 400 occasions is autobedrijf Tonny Keijzers al jaren een begrip in de regio. Met het aanbieden van deze online winkelervaring hoopt de eigenaar zijn klanten nog meer service te bieden.
Hoewel Google Streetview tamelijk veel discussies oproept door vermeende privacyschending, lijkt het bedrijven juist veel te kunnen opleveren. Online bezoekers van het autobedrijf aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn stappen de showroom binnen en worden verwelkomd door de leus op de deurmat: “Tonny Keijzers, auto’s sinds 1952”. Vervolgens kunnen zij zich virtueel door de showroom bewegen en hebben hierbij 360 graden beeld en een zoomfunctie. Eigenaar Tonny Keijzers, die het bedrijf van zijn vader (Tonny Keijzers Sr.) overnam in 1976, noemt deze nieuwe ontwikkeling een fantastische toevoeging aan zijn serviceaanbod. “Mensen nemen graag de tijd in onze showroom, en nu hebben ze zelfs de mogelijkheid om ons vanuit huis te bezoeken”, aldus de heer Keijzers.
Autobedrijf Tonny Keijzers is één van de eerste bedrijven die van deze dienst gebruik maakt, maar de verwachting is dat vele bedrijven in de komende maanden zullen volgen. De nieuwe functie biedt een unieke winkelervaring waarbij de bezoeker vanuit zijn “luie stoel” het bedrijf uitvoerig kan bestuderen, niet alleen de producten maar ook het interieur en de algemene winkelsfeer. De eigenaar van het bedrijf bepaalt zelf wat hij in beeld gebracht wilt hebben en werkt vervolgens samen met een Google fotograaf om de foto’s te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos; bij Tonny Keijzers staan bijvoorbeeld zelfs de medewerkers op de foto. Of het virtueel winkelen op den duur de echte showroombezoeken vervangt, is moeilijk te zeggen. Bij de aanschaf van een auto gaat het grotendeels om rijcomfort, dan dat is helaas nog niet online te ervaren.

Geef een reactie